Bábovka s provensálskym korením

Zbožňujem recepty typu zmiešate suché suroviny v jednej miske, v druhej tekuté, spojíte a pečiete… Keď máte málo času alebo ste len jednoducho lenivý…Ak je  k tomu výsledok chuťovo skvelý, nie je čo riešiť:)

1

My obľubujeme bábovku k raňajkám alebo ako malú desiatu, poprípade na olovrant:):):):) A keď je chuť, tak aj na večeru…Skrátka sa dá jesť celý deň:):):):)

Nebudem sa viac rozpisovať, k rýchlemu receptu, krátky pokec…:)

Bábovka s provensálskym korením (recept je z blogu Local Milk)
  • 375 g múku ( ja som dala pol na pol polohrubej a hladkej)
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 4 lyžičky povensálskeho korenia
  • 320 g práškového cukru
  • 150 ml šťavy z grapefruitu
  • 1 lyžičku ružovej vody ( ja s ňou jednám opatrne, ale kto ju má rád, kľudne nech pridá ešte jednu)
  • 220 ml olivového oleja
  • 240 ml zakysanky
  • 3 vajíčka

Súché prísady zmiešame v jednej miske, v druhej tekuté, spojíme a pečieme pri 180ºC, približne 40 min. Nakoniec som ju trochu preliala jednoduchým sirupom ( mlieko+ práškový cukor), ale nie je to podmienka.

15

3

4

2

8

9

10

11

13

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *