Bábovka až z Talianska

Koncom novembra som navštívila svoju dlhoročnú kamarátku z Talianska. Až na samom juhu, v opätku povestnej čižmy sa rozprestiera blízko Lecce dedinka Lequille. Absolútne neznámy kraj, kultúra, ľudia, jedlo a hlavne SLADKOSTI 🙂 Zhodou okolností kamarátkin priateľ je absolútny maniak do sladkého…:) Nemať nejaký zákusok, deň by sa nerátal…Ideálne miesto pre mňa! Z tohto pobytu som obohatila svoje zásoby o dva talianske likéry San Marzano a Maraschino, svoju knižnicu o neuveriteľnú kuchárku s vyše 2000 receptami na dezerty a svoj zápisník o pár tých ,,domácich“ receptov.

Tento je jedným z nich. Absolútne jednoduchý,  rýchly, dá sa s ním experimentovať a rôzne ho dopĺňať, či už o čokoládové kúsky, kandizované ovocie, hrozienka v rume, oriešky, rôzne polevy….Je to vynikajúci základ, ktorý je chuťovo neutrálny, šťavnatý a nie príliš sladký.

Ingrediencie:

  • 250 g pol. múky
  • 250 g mascarpone
  • 100 g rozpusteného masla
  • 180 g pr. cukru
  • vanilkový extrakt, alebo balíček vanilkového cukru
  • 3 vajíčka
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • nejakú mňamku dovnútra ( s kúskami čokolády je skvelý)

Vajíčka s cukrom vymiešame do peny, pridáme rozpustené maslo a mlieko, sypké prísady ( preosiatu múku a prášok do pečiva), nakoniec primiešame mascarpone a kúsky čokolády. Pečieme pri 180 °C, 45-50 min.

Je skvelý s pohárom mlieka alebo ráno ku káve…Na fotkách je ešte v predvianočnom šate, ale ja mám upečenú jeho čerstvú variantu, asi si pôjdem kúsok odkrojiť…:)

20

19

23

12

9

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *